Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz
Meteor Geliyor Uyeols10
Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz
Meteor Geliyor Uyeols10
Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz

Elektrik & Elektronik Bilgi Platformu
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Meteor Geliyor

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
admin
Admin
Admin
admin


Mesaj Sayısı : 560
Rep Puanı : 10101606
Tecrübe Puanı : 7
Kayıt tarihi : 05/07/09
Yaş : 34
Nerden : İzmir

Meteor Geliyor Empty
MesajKonu: Meteor Geliyor   Meteor Geliyor I_icon_minitimeÇarş. Tem. 15, 2009 5:23 pm

Meteor Geliyor 49 Günes sistemimizde, özellikle Mars ve Jupiter arasinda yer alan büyük boslukta çok sayida meteor bulunmaktadir. Bu meteorlarin bir çogu günes etrafinda turlarini tamamlarken diger gezegenlerin yakinlarindan geçer. Bazen gezegen meteorun yörüngesi üzerinde kalir ve çarpisma gerçeklesir. Küçük meteorlarin gezegenlere çarpmasi sik yasanan bir olaydir. Özellikle atmosferi olmayan gezegen ve uydular bu çarpmlardan etkilenmektedir. Uydumuz ayin yüzeyinde meteor çarpmalarinin olusturdugu bir çok krater bulunmaktadir. Fakat üzerinde yasadigimiz gezegen Dünya, koruyucu bir zirh görevini üstlenmis olan bir atmosferle çevrilir. Yasamin olusmasi için gerekli gazlari barindiran atmosfer ayni zamanda ufak çapli meteorlarin gezegenimizin yüzyine çarpmasini engeleye bilecek bir yapiya sahiptir. Dünya'ya yüzeyine ancak büyük çapa sahip olan meteorlar uslasabilirler. Küçük meteorlar atmosfer içerisinde parçalanarak ve yanarak etkisiz hale gelirler.

5 Temmuz gecesi New Mexico'daki gözlemevi çalisanlari yeni bir meteor saptadi, fakat olagan disi olan bu meteorun bulunmasi degil yörüngesi. Günes'in çevresindeki dönüsünü 837 günde tamamlayan 2002 NT7 katalog numarali meteor yapilan hesaplamalara göre %6'lik bir ihtimalle gezegenimizle çarpisabilir. 2 kilometre genisligindeki bu meteor atmosferimizin parçalayabilceginden çok büyük. Bu nedenle eger bu %6'lik ihtimal gerçeklesirse. 1 Subat 2019'da gezegenimizle çarpisacak olan meteor atmosferimizden rahatlikla geçebilecek ve saniyede 28 kilometreye varan bir hizla yer yüzüne ulasicak. Böylesine kuvvetli bir çarpisma bir kita yok edebilcek kadar etkili olcaktir. Ayrica çarpismanin etkisiyle atmosferi kaplayacak olan toz bulutu diger kitalardaki hayati olumsuz yönde etkileyecek.

Fakat bu meteor panik yapmamiza degecek bir yapiya sahip degil. Haberimizin basinda da belirttigimiz gibi günes sisteminde bir çok meteor bulunuyor ve bunlarin çogu gezegenimize yaklassada çarpmadan yörüngesini tamamliyor. Tarihte geriye gidildiginde bu meteora göre çok daha büyük çapa ve gezegenimizle çarpisma olasigina sahip bir çok metteor. Gezegenimizin yanindan süzülüp geçmistir. Bu kez %6' lik olasiligin gerçeklesebilecegini varsaysak dahi. Çarpisma en az 4-5 yil öncesinde kesinlige kavusacaktir. Su an bulundugumuz teknoloji düzeyi bu meteorun tehlikeli oldugu kesinlestiginde meteorun yörüngesini degistirmege rahatlikla yetecektir. Örnegin bu tip bir tehlike olabilecegi düsünülerek gelistirilen yöntemlerden birine göre; meteor gezegenimize belli bir mesefe yaklastiktan sonra meteora dogru göndercegimiz atom bombasi yüklü bir roket, gezegenimizden uzak bir noktada meteorun yanindan geçecek. Tam bu anda patlatilacak olan bomba meteorun yörüngesini degistirerek gezegenimizi koruyacaktir. Bu ve benzeri bir çok yöntem sayesinde gezegenimizle çarpisma orani yüksek olan bir meteoru etkisiz hale getirmeye yetecek geçerlilige sahiptir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mesutbulutakvaryum.forumdizini.com
 
Meteor Geliyor
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz :: Güncel Forum :: Teknoloji Haberleri-
Buraya geçin: