Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz
Jeneratör Panosunda Kullanılması Gereken Cihazlar Uyeols10
Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz
Jeneratör Panosunda Kullanılması Gereken Cihazlar Uyeols10
Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz

Elektrik & Elektronik Bilgi Platformu
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Jeneratör Panosunda Kullanılması Gereken Cihazlar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
admin
Admin
Admin
admin


Mesaj Sayısı : 560
Rep Puanı : 10101606
Tecrübe Puanı : 7
Kayıt tarihi : 05/07/09
Yaş : 34
Nerden : İzmir

Jeneratör Panosunda Kullanılması Gereken Cihazlar Empty
MesajKonu: Jeneratör Panosunda Kullanılması Gereken Cihazlar   Jeneratör Panosunda Kullanılması Gereken Cihazlar I_icon_minitimeCuma Tem. 24, 2009 8:48 pm

Termik manyetik şalter, frekansmetre, zaman sayacı, voltmeter, ampermetre, hararet göstergesi, yağ göstergesi
JENERATÖR PANOSUNDA TERMİK MANYETİK ŞALTER NİÇİN GEREKLİDİR?
Alternatör panolarında mutlaka olması gereken bir cihazdır. Şalterin termik ayar sahası alternatör nominal akımı içinde olacak şekilde seçilmelidir. Bir termik manyetik şalterin termik ünitesi aşırı akımlara karşı; manyetik ünitesi de kısa devrelere karşı koruma yapar.
Bazı elektrojen gurubu üreticilerinin panolarında , termik manyetik şalter yerine ucuz olan W-Otomatları kullandıkları görülmektedir. Böyle bir uygulama ile alternatörün korunması mümkün değildir. W-Otomatlarının koruma değerleri sabit ve alternatör nominal akımının dışında olmaktadır.
JENERATÖR PANOSUNDA FREKANSMETRE NİÇİN GEREKLİDİR?
Elektrojen grubunun ürettiği elektrik enerjisinin frekansını gösterir. Aynı zamanda elektrojen grubu içinde dizel motor devrinin de göstergesidir. Motor devrindeki değişim direkt olarak frekansı etkileyeceğinden , frekansmetre ile devir değişikliklerini izlemek mümkün olacaktır. Frekansmetresi olmayan bir grupta zaman içinde motor devrinin düşmesi fark edilemez.
n=devir(d/d), 2p=kutup sayısı, f=frekans(Hz) olmak üzere devir n=120f / 2p formülü ile ifade edilir. Frekans ile devrin arasındaki doğrusal ilişki bu formülde açıkca görülmektedir.
DÜŞÜK DEVRİN SAKINCALARI NELERDİR?
Devirin etiket değerinden daha düşük olması halinde voltajın nominal değerde tutulması, voltaj regülatörünün fazladan ikaz akımı geçirmesi ile mümkün olacaktır. Voltaj regülatörünün büyük akım geçirmesi , alternatörün ikaz sargılarının hasar görmesine neden olur.
Bazı hallerde voltaj regülatörünün fazla akım geçirmesi , voltajın sabit tutulmasına yetmez ve voltajda düşmeler meydana gelebilir. Sanayide iş makinalarının tahrikinde kullanılan asenkron motorlarının momenti gerilimin karesi ile doğru orantılıdır. Dolayısıyla gerilimin düşmesi ise büyük moment kayıpları oluşturur.
Motor devrinin düşmesi ile frekans da düşecektir. Bunun sonucunda alternatörün beslediği iş makinalarının devirleri de frekans ile doğru orantılı düşecektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mesutbulutakvaryum.forumdizini.com
 
Jeneratör Panosunda Kullanılması Gereken Cihazlar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Güncel Teknoloji Bilgi Platformunuz :: Elektrik Bölümü-
Buraya geçin: